Dýně, dýně a zase dýně

Je čas dýní! V našem rodinném jídelníčku se ustálila již před léty hlavně ve formě krémové polévky a v cuketové buchtě, kde cuketu nahrazuji strouhanou dýní. 

Ve stejnou dobu se ke mně ze dvou různých zdrojů dostal recept na tuto skvělou “dýňovou buchtu.” Více se mi však k němu zamlouvá název “Dýňové pokušení.”

Tento název použil jeden ze čtenářů v FB příspěvku Zámek Slavkov – Austerlitz. Jeho recept vč. fotografie najdete v komentáři tohoto příspěvku:

https://www.facebook.com/watch/?v=3687023091331921

Ten druhý recept vč. videopostupu a bohaté diskuze s upečenými výtvory je z profilu Laďky Něrgešové:

https://www.facebook.com/watch/?v=3859598904072800

Oba recepty se liší jen v drobnostech (vajíčko, druh kvasnic). S těstem se pracuje neskutečně snadno, skořice provoní celý dům a výsledný “dýňový šnek” je šťavnatý a nadýchaný. 

Dobrou chuť!!